logo ring grote ring.jpg

De Westtunnel uit het Meccanoplan is nodig voor het Waasland!

Wie vanaf de Liefkenshoektunnel op de R2 richting Waasland rijdt, kan de indruk krijgen dat de weg daar stopt aan de E34 in Kallo en er een missing-link – de Wase grote ring, de rechtstreekse verbinding met de E17 te Haasdonk – ontbreekt.
Men moet evenwel het probleem in een groter geheel bekijken omdat de E17 te Haasdonk geen eindbestemming is. Daarom is de beslissing uit het Master 2020plan om de E34 tot autosnelweg om te vormen en de R4 (Gent-Zelzate)  aan te passen met ongelijkgrondse kruisingen  een stap in de goede richting. Vanaf de Liefkenshoektunnel kan dan vlot en veilig richting Gent (en Frankrijk) worden gereden!  En omgekeerd natuurlijk. Het Waasland vraagt dit reeds 25 jaar!
Anderzijds bestaat er tussen de R2 te Kallo en de E17 reeds een autosnelwegverbinding via Antwerpen Linkeroever. Maar hier spelen de “geesten” blijkbaar een te grote rol. Wie vanop de E17 naar de Waaslandhaven of de Liefkenshoektunnel wil, moet vlak voor de Kennedytunnel  “terug” rijden. Dat is blijkbaar psychologisch een te moeilijke opgave.
NIET een nieuwe autosnelwegverbinding door de schaarse open ruimte van het Waasland, WEL de Westelijke tangent-tunnel (westelijke bretel) is daarom   “het ei van Colombus”
 Dit is een ondergrondse verbinding tussen E17 en E34 waar de onderlinge afstand beperkt is (ongeveer 4 km).
 De méérafstand t.o.v.  het (sterk gecontesteerde) Grote Ring tracé is ongeveer 4,5 km, wat relatief weinig is.
 De ‘afslag Westtunnel’ op de E17 is psychologisch ver genoeg gelegen van de Kennedytunnel
 De ‘afslag Westtunnel’ op de E17 is gesitueerd in een zone waar de huidige gemiddelde Kennedytunnelfile ongeveer begint. Afslaan naar de Westtunnel is filevrij rijden.
 Past in het plaatje van het Meccanotracé (3 opeenvolgende tangenten tussen E17, E34, E19 en E313).
 Past ook in het plaatje van het plan der Wase burgemeesters:
• a) De verbreding van de E17 tussen Sint-Niklaas en de Krijgsbaan (te Melsele), zodat een lange filevrije voorsortering kan gebeuren voor de afslag  naar de Westtunnel.
• b) De Sint-Niklase Oostelijke tangent is al enkele jaren gepland om de Sint-Niklase verkeersproblemen op te lossen. Die Sint-Niklase Oostelijke tangent, een stukje N70 en de kleinschalige verbinding N70 – E34 (omheen Nieuwkerken en Vrasene) worden in het burgemeestersplan voorgesteld als interne Wase verbindingen. De Westtunnel is daarom een garantie om de doorgaande verkeerstromen op te vangen zodat het burgemeestersplan echt kan slagen! Verder onderzoek kan later uitwijzen of die kleinschalige verbinding tussen N70 en E34 door schaarse open ruimte wel echt nodig is.Ò
 Als het volledige Meccano tracé kan worden aangelegd, zal de E17 tussen de Krijgsbaan en de Kennedytunnel drastisch minder (vracht-)verkeer te verwerken krijgen. Dit betekent letterlijk en figuurlijk een herademing voor Zwijndrecht.

bret R11 kaart 100103 A juli.png
oosterweel Wase 100506 burgemeesters A.tif
Ringcomité
 Liefkenshoektunnel
 Plan “Luc Van Remortel”
 Alternatieven Ringcomité
 plan forum 2020
 gevangenis Beveren
 studies
 masterplan 2020 30 maart
 verkeersstromen LICHT
 verkeersstromen ZWAAR
plan van  Wase burgemeesters
actueel
Wase Grote
Ring
Grote Ring Antwerpen R2
geschiedenis
KLEINE versus GROTE ring
Allerlei
Archief
foto’s
Schakelplan
1989-1992
meer externe links
contact
 Oude foto’s van  HAASDONK
gilbert cant logo 0602006 trans.png
ademloos
stRaten-generaal
 
 
ABLLO vzw
forum 2020
 
ademruimte BBL
 externe   Links